MASH – Modern American Steak House
MASH – Modern American Steak House

Jess Kildetoft er nu Master Sommelier!

Jess Kildetoft er nu Master Sommelier!

Vores chefsommelier på MASH London, Jess Kildetoft, har for nylig gjort sig fortjent til den ærefulde titel: Master Sommelier. Dette er den højeste kvalifikation, man kan få som sommelier, og den kræver, at man består nogle rimelig vilde eksaminer. 

Jess er blot nr. 253 i hele verden til at blive Master Sommelier siden eksaminerne startede i 1969, og vi er helt utrolig stolte! Vi har sat os ned med Jess, der nu kan kalde sig en af verdens bedste sommelierer, og spurgt lidt ind til hvad det egentlig kræver, at blive Master Sommelier.

Hvor foregår eksamen?
Eksamen finder sted hvert år, normalt i The Dorchester (et hotel i London).

Hvor mange tog eksamen i år, og hvor mange bestod?
Vi var 29 til eksamen i år, og vi var to, der bestod. Den anden var en australier kaldet Ben Hasko – så jeg blev nr. 235 til at bestå eksamen nogensinde. 

Hvordan foregår eksamen?
For at få diplomet, skal man igennem tre forskellige udfordringer: En teoretisk eksamen med 100 spørgsmål om vin, en blindsmagning af 6 vine, og en praktisk service eksamen – man skal score over 75% i hver udfordring for at bestå.

Hvor meget har du trænet til eksamen?
Jeg studerede/trænede ca. 4-5 timer hver dag i 4 måneder, både teorien, blindsmagning og praktiske situationer.

Var der noget i eksamen du særligt frygtede eller glædede dig til?
Jeg var lidt nervøs ved forretningssiden af eksamen. Det er en stor del af den praktiske eksamen at se, om personen kan opsætte et succesfuldt vinkort.

Hvad så nu?
For mig ændrer det ikke på så meget. Nu har jeg mere tid på gulvet i restauranten til at forkæle vores gæster og give gode anbefalinger til de vine, der går bedst med vores steaks. 

Jess er en ydmyg mand, men vi andre kan slet ikke få armene ned. Hvis du er i den engelske hovedstad, så kom endelig forbi MASH London og mød Jess – han har sikkert en særlig anbefaling klar til dig. 

 

Tatar korrekt

Ny menu på MASH

Nej, det er ikke en aprilsnar. I dag skifter menuen på MASH i Danmark og vi har lækre nye forretter, sides og desserter du kan nyde i solen.

Læs mere