MASH’ Guide til kød

Vores steak menu er berømt for sin diversitet og tilbyder en lang række forskellige udskæringer og steaks fra mange dele af verden. Mens du nok kan kende forskel på tyksteg og rump, ved du måske ikke præcis, hvad der adskiller en australsk fra en amerikansk eller dansk steak – så vi er trådt til for at hjælpe. Her er din guide til at spise dig rundt i MASHs verden.

Amerikansk
Vores amerikanske steaks er nogen af vores mest populære, fordi kødet er saftigt, mørt og får en lækker, næsten karamelliseret ‘skorpe’ på ydersiden, når det tilberedes. Skorpen er faktisk resultatet af et højt sukkerindhold i kvægets blod, som stammer fra majs i deres diæt. Vores kød kommer fra Omaha i Nebraska (Nebraska er kendt for deres majsproduktion).

Tip: Hvis du er rigtig sulten eller i humør til at dele, så tag vores Porterhouse. Det er faktisk to udskæringer i én: filet på den ene side, og mørbrad på den anden. Se, om du kan smage forskellen!

Dansk
Nok den mest usædvanlige af vores steaks. Vores danske kød er dry-aged modnet i op til 90 dage i temperatur-kontrollerede modningsskabe, som du kan se, så snart du træder ind i vores restauranter. Faktisk er dry-age processen en forrådningsproces, men vi skærer selvfølgelig så meget af kødet (30%) af, at intet af din steaks har rørt ved bakterierne på ydersiden.

Det er en normal misforståelse, at modning = mørere kød, da det, der faktisk sker, er, at kødet mister en del af sin væske i processen. Det, der sker, er dog, at smagen forstærkes helt utroligt!

Tip: Danske udskæringer er gode at prøve som dele-ret. Som smagsprøver ved siden af vores andre steaks kan du virkelig smage forskellen. Vi anbefaler ikke at få dette kød serveret mere end medium-rare, da det kan resultere i en tør og sej steak (pga. den forsvindende væske under modningen).

Uruguayansk
Vi bruger Black Angus køer, en af de mest populære steak-racer pga. dens marmorering, fra Uruguay. Kødet er i samme kvalitet som amerikansk, men det er ofte billigere, da Uruguay ikke har samme steak-historie og er nyere i kødindustrien. Hvilken kun er endnu mere grund til at elske det, hvis du spørger os!

Tip: Match en steak fra Uruguay med vores argentinske Bodega Colomé, en medium-fyldig vin med mørke noter af brombær og et hint af krydderier. Vinen kan fås både på flaske og glas.

Japansk
Kobe Wagyu behøver ikke den store introduktion, da det er kendt som “The Rolls Royce” af kød-verdenen. Kort fortalt er Kobe kendt for sin fantastiske marmorering, som skaber næsten utænkeligt blødt og mørt kød. Vores japanske Kobe er importeret særligt til MASH, og er selvfølgelig af den højeste kvalitet.

Tip: bestil en 100 g portion til at starte din steak-rejse med, måske mellem din forret og din hovedret, eller ved siden af andre, større steaks. På den måde får du det bedste fra begge verdener.

Har du fået smag for mulighederne, eller vil du se, hvad vi ellers har at byde på, kan du se hele vores menu her.

Flere nyheder som denne?