MASH – Modern American Steak House
MASH – Modern American Steak House

Turen går til (MASH) London

Turen går til (MASH) London

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det betyder ofte, at en masse danskere hopper på et fly og tager en uge i London. Det kan vi godt forstå, for det er ikke uden grund, at London blev den første udenlandske destination, da vi valgte at udvide MASH ud over de danske grænser.

Men hvad skal man absolut sørge for at se, når man er i London? Hvad foretrækker London-folket selv at bruge tid på frem for turistfælder? Og – vigtigst af alt – hvor skal man spise?

Det sidste spørgsmål kan vi selvfølgelig være mere end behjælpelige med, men vi er faktisk også klar med gode råd til alt andet på London-turen. Vi har nemlig fået hjælp fra vores kolleger hos MASH London, så I kan opdage de små guldgruber, London har at byde på, og ikke kun de store turistattraktioner.

Inden afrejse

Inden turen overhovedet starter, er der selvfølgelig lige en flyvetur, der skal overstås. Hvis I flyver fra Københavns Lufthavn, er der stor chance for, at I valgt at tage et tidligt fly, så I kan nå at se noget af London på 1. dag.

Er det tilfældet, vil vi anbefale, at I lige smutter forbi Le Sommelier i lufthavnen og får en god morgenmad – flyver I fra andre steder end København, gælder rådet om morgenmad naturligvis stadig.

Seværdigheder

Big Ben? London Eye? Trafalgar Square? Det er nemt at komme i tanke om seværdigheder i London, som er berømte og derfor også fyldt med turister. Hvis I føler jer lidt eventyrlystne, anbefaler vi dog i stedet disse tre seværdigheder.

Husk i øvrigt, at det er nemmest at komme rundt i London med offentlig transport. Derfor kan det betale sig at købe et såkaldt Oysterkort – det er lidt ligesom Rejsekortet herhjemme, bortset fra at det fungerer upåklageligt.

Sky Garden

En stor indendørs have med fremragende udsigt over London. Entreen er sågar gratis, men man kan også vælge at reservere et bord til morgenmad (og dermed nå at være der, inden folkemængden presser sig på senere på dagen).

Maltby Street Market

Et gademarked ikke langt fra London Bridge, som har ry for at være bedre end Borough Market, der ellers ofte stjæler opmærksomheden. Vores London-kolleger beskriver det som en “skjult skat”, hvor man kan få fantastisk frokost og øl fra lokale bryggerier.

Greenwich Park

De fleste vil nok besøge den centralt beliggende Regent’s Park (og hvis I gør, så lej cykler og tag turen op til Primrose Hill), men faktisk er der en anden park i udkanten af London, som også kan anbefales, nemlig Greenwich Park.

Det kan godt betale sig at gøre det til lidt af en heldagsudflugt, for Greenwich Park byder ikke kun på en fantastisk udsigt over London fra den anden side af byen, men har derimod også en del andre seværdigheder. Her kan bl.a. nævnes Royal Observatory, Maritime Museum og Cutty Sark, et af verdens hurtigste fragtskibe nogensinde, som blev bygget tilbage i 1869 for at fragte te fra Kina til England – tænk Fregatten Jylland, bare en del hurtigere.

Teater/musicals & te

Hvis der er to ting, som London i særdeleshed er kendt for, er det te og teater/musicals. Og selvom turisterne flokkes til især musicals, må man altså ikke snyde sig selv for oplevelsen, for man kan simpelthen ikke opleve det samme i Danmark.

Teater/musicals

I øjeblikket kan den ABBA-inspirerede Mamma Mia hos Novello Theatre anbefales, og har man børn med på rejsen, bør man måske i stedet sikre sig billetter til Matilda, som går hos Cambridge Theatre.

Begge teatre ligger i øvrigt i det populære Covent Garden-område, som summer med aktivitet og masser af butikker, både store, populære tøjbutikker og de lidt mindre kendte, men med mindst lige så interessante mærker.

Te

Man kan ikke besøge London uden at prøve eftermiddagsteen. The Langham er kendt som stedet, hvor begrebet ‘afternoon tea’ blev opfundet for mere end 150 år siden, og der er ingen tvivl om, at deres høje, engelske kvalitet har været med til at sikre dem deres ry som et af de bedste te-steder i London.

Aftensmad

London byder på et hav af restauranter, men skal vi være ærlige, så foretrækker vi naturligvis MASH London. Restauranten er i samme stil som i Danmark, men I kan være heldige at støde på udskæringer, som vi ikke har på menukortet i Danmark. Derudover er restaurantens vinkort årligt nomineret som det bedste i London, og baren har også tradition for at høste ros og nomineringer takket være den høje kvalitet.

Har I andre gode tips til London, er I velkomne til at dele dem med vores gæster på Facebook – I kan også følge MASH London for de seneste nyheder fra dem her.

MASH Skoriderkroen Brunch 0274 Low res

Studenterfejring hos MASH

Rundt omkring i landet udklækkes der nu studenter, som skal fejres i stor stil. Vi har selvfølgelig bord til studenten og hele familien på MASH!

Læs mere